Exac s.r.o.
MATROX Monarch HD
MATROX Monarch HD
MATROX Monarch HD

MATROX Monarch HD

Vaše cena v Kč s DPH: 35.961,-

Vaše cena v Kč bez DPH: 29.720,-

Dostupnost: není skladem

Kód: MX-MONHD



DOTAZ NA MX-MONHD MATROX Monarch HD

Jméno:

Email:

Telefon:

Dotaz:

Opiště kód



 

 
Stand-alone box (bez nutnosti PC) umožňující vysoce kvalitní streaming (H.264 stream kompatibilní s RTSP nebo RTMP protokolem) a simultální záznam plnohodnotného videa do MP4 souboru na SD kartu, USB drive, nebo namapovaný síťový disk. Matrox Monarch HD lze vzdáleně ovládat (nastavovat) pomocí jakéhokoli počítače nebo mobilního zařízení s nainstalovaným webovým prohlížečem.

ZAŘÍZENÍ PRO PROFESIONÁLNÍ STREAMING A NAHRÁVÁNÍ VIDEA

Matrox Monarch HD je kompaktní zařízení s jednoduchou obsluhou umožňující kvalitní video streaming a nahrávání videa. Je určeno pro každého kdo potřebuje simultánně streamovat živou událost a zároveň pořizovat master záznam pro další postprodukci. Díky nezávislému záznamovému a streamovacímu kanálu můžeme plně využít poskytnutou šířku pásma CDN (Content Delivery Network) pouze pro kvalitní streaming zatímco video v master kvalitě je nahráváno lokálně pro další zpracování či archiv.

Matrox Monarch HD dokáže generovat H.264 stream kompatibilní s RTSP nebo RTMP protokoly z jakéhokoliv HDMI zdroje. Zatímco probíhá kódování videa do požadovaného datového toku pro živý streaming, Matrox Monarch HD zároveň nahrává vysoce kvalitní video do MPEG-4 formátu na SD kartu, USB disk, nebo namapovaný síťový disk. Správa a nastavování Matrox Monarch HD probíhá vzdáleně pomocí jakéhokoliv počítače nebo mobilního zařízení s webovým prohlížečem.

          

NAHRÁVEJTE VIDEO V MASTER KVALITĚ ZATÍMCO PROBÍHÁ STREAMING

Pokud událost stojí za to ji streamovat, určitě je dobré ji také nahrávat v co nejvyšší možné kvalitě. Lepší kvalita záznamu poskytuje větší hodnotu pro následné zpracování. Tento kvalitní záznam můžeme sestřihat jako upoutávku a dát k dispozici publiku ve formě VOD (Video On Demand) souborů.

Matrox Monarch HD podporuje sdílení H.264 enkodéru mezi streaming a recording procesy, takže nahrávací kvalita a upload šířka pásma jsou na sobě nezávislé. Typické nastavení umožňuje uživateli nahrávání master souboru v 25 Mbps zatímco probíhá simultanní streaming v 5 Mbps. Specializované streaming a recording zařízení, Matrox Monarch HD zvládá streamovat v datových tocích až 20 Mbps nebo nahrávat master soubor v 30 Mpbs.

Matrox Monarch HD implementuje video nejvyšší kvality do každého bitu nezávisle na vstupním zdroji a cílovém datovém toku. Kombinace výkonu hardwarového H264 enkodéru s velmi kvalitním Matrox deinterlacing a scaling jádrem je garancí ohromujících výsledků.


MP4 A MOV SOUBOR PŘIPRAVENÝ PRO STŘIH NEBO UPLOAD

Matrox Monarch HD nahrává vysoce kvalitní H.264 video jako MP4 soubory, které jsou univerzálně použitelné pro většinu aplikací. Nahrajte soubor na váš web, server nebo na CDN jako je YouTube. Případně můžete soubor přímo naimportovat do většiny kreativních aplikací bez nutnosti transkódování.
 

   

ROBUSNÍ A PRAKTICKÝ DESIGN

HDMI výstup Matrox Monarch HD umožňuje snadný monitoring obsahu streamingu a záznamu bez ohledu na to zdali je signál z kamery, switcheru, konvertoru nebo z počítače. K dispozici je všech osm kanálů embedovaného audia a navíc je možný odposlech dvou kanálů skrze 1/8” stereo jacky.

Výkonné a robustní. Pro Matrox Monarch HD je typické jednoduché ovládání pomocí integrovaných stream a record tlačítek, nízká spotřeba elektrické energie, zajištěný konektor napájení a absence aktivního chlazení (větráky). Provedení umožňuje snadné umístění na pracovním stole nebo osazení až tři jednotek do 1RU poličky. Software běží na Linux O/S, takže je minimalizováno nebezpečí automatických updatů nebo neplánovaných změn při spolupráci s externími servery.


SNADNÉ ŠÍŘENÍ OBSAHU

Ať už poskytujete živý obsah na Flash nebo Wowza servery nebo do jakékoliv oblíbené CDN, Matrox Monarch HD má pro danou úlohu vždy přizpůsobený streamovací protokol. Díky užitečným enkódovací presetům je snadná volba odpovídajícího rozlišení a šířky pásma. Enkódovací parametry stačí zadat jednou a jsou uloženy v unikátním uživatelském profilu. Zařízení umožňuje uložení několika profilů pro různá prostředí. Každý profil lze snadno aktivovat bez nutnosti opětovného nastavování.
   

 

NAHRÁVEJTE KAMKOLIV

Matrox Monarch HD vám umožňuje nahrávat na různá media. Použijte USB stick nebo disk  pokud je prioritou přenositelnost. Nejlepší volbou je ale SD karta, která je kompaktní a bezpečnější z mechanického hlediska. Pokud má mít přístup k záznamu vícero osob lze nahrávání nasměrovat na interní disk počítače připojeného do stejné sítě.

Bez ohledu na to kam budete video ukládat, ovládání záznamu neovlivní probíhající streaming. Vysoce kvalitní soubory jsou k dispozici kdykoliv během streamovací seance pro doplnění doplňujících informací.


VZDÁLENÁ SPRÁVA A OVLÁDÁNÍ

Pro oživení a nastavení Matrox Monarch HD stačí mít k dispozici běžný webový prohlížeč. Pomocí webového prohlížeče můžete vzdáleně ovládat a nastavovat zařízení. Navíc je na kontrolní stránce k dispozici náhled streamovaného videa.

Výstup z jednoho Matrox Monarch HD může sloužit jako zdroj signálu pro další jednotku, takže lze zařízení řetězit. V rámci jedné aplikace lze vzdáleně ovládat až čtyři jednotky Matrox Monarch HD.

 

  STREAM AND RECORD SDI SIGNALS

A/V professionals and broadcast engineers often work with SDI signals from devices like switchers, routers and cameras that do not have HDMI outputs. Matrox Monarch HD can stream and record these signals using Matrox MC-100, a dual SDI to HDMI convertor. This convertor accepts any HD-SDI or 3G-SDI sources and converts it to an HDMI signal that may be used as a source for the Monarch HD if it is of a supported resolution.